2022-10-23 90 浏览
《平時都好鍾意打邊爐,但係好多人一係就放題一係港式火鍋果種碟碟份量都太多,要多人食先得!咁岩又俾我搵到cwb有間一人份既蒸氣海鮮火鍋😍同男朋友去食,心情即時好返曬!一睇menu,有成4款既組合揀,入面全部都包左刺身、炸物小食、海鮮、肉類、丸類、蔬菜拼盤同埋甜品。另外,再揀最後要粥底定麵底😍好豐富,完全夠曬飽!!我地點左2款唔同既set試下!內務總管:先黎刺身,有北寄貝、甘蝦同帆立貝各一,食落幾新鮮,唔錯!跟住仲有3粒日式炸雞!再黎既就係白蜆、蝦、鮑魚、半隻蟹、元貝、大蜆,食材黎到好新鮮😍擺盤都好靚令人心情大好,d海鮮蒸完好鮮甜👍另外,肉類我揀左美國肥牛同埋豚肉片,食落好滑嫩!再黎就係三寶丸,有牛骨濃汁牛丸、薑汁皮蛋貢丸、招牌墨魚丸,食落彈牙又juicy👍去到呢part已經飽飽地😆蔬菜拼盤就有娃娃菜、生菜、南瓜同埋粟米,個粟米超甜!!最後個粥簡直係精華,佢一早已經放左薯仔同埋南瓜落去,好綿好甜好好食🥰八府巡按:大致上好多都同內務總管差唔多,但炸物就係芝麻雞翼、雞軟骨餃子。另外,仲有鮮魚片、半隻龍蝦同埋聖子😍真係好抵食,樣樣海鮮都有d,仲要咁新鮮😍個爐可以較時間計時煮,同埋餐廳都好貼心咁列

個爐可以較時間計時煮,同埋餐廳都好貼心咁列曬唔同類別既食物需時幾耐。同埋四周圍都會落左廉,同其他人間開分開,都幾有privacy❤️第日絕對要再幫襯