2016-02-20
先前去cwb吃飯,經過此處,好似新開無耐,平時唔多覺眼,見到d旦糕好靚呀,而且仲見到有好多好多朱古力,即時心心眼啦,立定決心,等某人生日,一定買黎試一試。這邊地方很好找,連路盲的我也可以輕易找到呀!今日去到見到都幾多人下,簡左最愛既蕉蕉朱味,價錢唔算好貴,offer 得起,只要佢好食,生日嗰個又食得開心的話,就乜都值啦。入到去,見到店子內部裝修簡約,都幾靚下,滲透住少少高級味,有種滿心期待既感覺,睇左其實都一大輪,雖然患有嚴重選擇困難既我,內心今次一早已經心有所屬,但琳琅滿目,五光十色下的選擇,教人眼花撩亂,個個都想試真係,嘻嘻嘻!選定後,店員好細心又好神速咁幫佢扎左條靚靚絲帶,然後入盒放袋,等候了好短時間姐,啱曬唔耐煩既我呀!焦糖香蕉朱古力旦糕398旦糕面層用上焦糖漿劃成的黃色一圈圈,十分好看。用滿滿的朱古力醬淋面待乾而造成的外部,實在是很美觀的呢。朱味相當的濃郁,甜得來是有點甘苦,那就沒太甜膩了呀,尤其入面兩層的新鮮蕉蕉所做成的香蕉蓉,真的好蕉呀,帶有好天然的果香,許多細細一絲絲的香蕉組織在中央,那真的好難抗拒的吧?!呵呵呵!!!旦糕的質地是好輕盈鬆軟而又帶濕潤的口感,朱味濃郁,濃
旦糕面層用上焦糖漿劃成的黃色一圈圈,十分好看。用滿滿的朱古力醬淋面待乾而造成的外部,實在是很美觀的呢。朱味相當的濃郁,甜得來是有點甘苦,那就沒太甜膩了呀,尤其入面兩層的新鮮蕉蕉所做成的香蕉蓉,真的好蕉呀,帶有好天然的果香,許多細細一絲絲的香蕉組織在中央,那真的好難抗拒的吧?!呵呵呵!!!旦糕的質地是好輕盈鬆軟而又帶濕潤的口感,朱味濃郁,濃情化不開的滋味,簡直是味蕾享受,愛朱人仕肯定覺這味力沒法擋,是視覺和味覺的高層次體驗!