2012-10-09
早上去完飲茶行完街,返到屋企附近想食雞蛋仔又懶得行去寶其利街,咁咪近近地去左恆發.點知一個懶字就瀨野喇我同男友去到後,只見一對男女在等,見到都開始整緊,應該唔會等太耐所以諗住等一陣食新鮮熱辣果底雞蛋仔,點知一等等左半個鐘.都唔知咩事可以整咁耐最衰我已經比左錢,唔係真係走.行去第2度買. 唔係話底雞蛋仔唔好食,但等半個鐘,中間有一底仲要失敗左掉左.咁樣只會無人幫襯同場追加令人唔想再幫襯原因.話說前面對男女叫左雞蛋仔加杯凍檸茶個女仔話杯野有奶味, 個男朋友仔咪代為問舖頭既人問清楚果杯野係咪檸茶.突然有個好似老闆娘既人出現個男仔問:呢杯係咪凍檸茶老闆娘起哂架咁講: 係丫,有咩問題? 男仔;只係想問清楚JAK, D色有D怪怪地.老闆娘: 咁你叫咩丫, 你見到有奶咩? (態度勁差, 唔覺得有錯)個男仔未有再出聲,個老闆娘已經好惡咁反駁其實果男仔只係詢問方式有禮貌去問,但被老闆娘惡言相向.我企係後面真係O哂咀,今時今日仲有咁既態度~真係有問題先講出黎,點知對男女比人兇返轉頭唔出聲只係細細聲抱怨雖然只係買底雞蛋仔唔係諗住會有5星級服務,但係咁樣比人不禮貌對待絕對不容許就算有幾好味都唔會再幫襯
又懶得行去寶其利街,咁咪近近地去左恆發.
點知一個懶字就瀨野喇
我同男友去到後,只見一對男女在等,
見到都開始整緊,應該唔會等太耐
所以諗住等一陣食新鮮熱辣果底雞蛋仔,
點知一等等左半個鐘.都唔知咩事可以整咁耐
最衰我已經比左錢,唔係真係走.
咁樣只會無人幫襯
同場追加令人唔想再幫襯原因.
話說前面對男女叫左雞蛋仔加杯凍檸茶
突然有個好似老闆娘既人出現
個男仔問:呢杯係咪凍檸茶
老闆娘起哂架咁講: 係丫,有咩問題?
男仔;只係想問清楚JAK, D色有D怪怪地.
個男仔未有再出聲,個老闆娘已經好惡咁反駁
其實果男仔只係詢問方式有禮貌去問,但被老闆娘惡言相向.
我企係後面真係O哂咀,今時今日仲有咁既態度~
真係有問題先講出黎,點知對男女比人兇返轉頭唔出聲
只係細細聲抱怨
就算有幾好味都唔會再幫襯