2007-09-30 20 浏览
我成日喺公司聽電台,港台有個節目請咗個叫"容師傅"嘅人教人煮餸,幾經追查得知原來係深水埗"容記"。當日晚上立刻走去試試...去到坐底唔知食咩好就四圍睇吓人食D嘜,又睇吓貼喺牆D介紹,因為我同朋友得二個人,所以諗住試三、四樣,好食下次再嚟過。點菜:腩仔肉、草菰西籣花、墨魚咀,1.腩仔肉-簡直不知所謂,皮小脆,又un又硬,無肉味,死鹹,混身油淋淋,一定係返拖油所至,見到都飽,每人兩舊以停手...2草菰西籣花-罐頭草菰+白灼西籣花+油+生粉水。"獲"氣零,味道1分比油。(我阿媽一定好過佢)墨魚咀-亦都係又淋又油又無味!試完以上三款菜式(聽聞有兩樣係鎮店),我可以大膽咁講,佢係我三十幾歲人食過最差嘅頭三位,貼錢都唔會再去!
當日晚上立刻走去試試...
點菜:腩仔肉、草菰西籣花、墨魚咀,
墨魚咀-亦都係又淋又油又無味!