2018-03-03 163 浏览
上班一族朝九晚九是常識吧!難得今晚大家都咁夜,又happy Friday!無理由一個人返屋企食杯麵!😢 決定放工約齊姊妹,一齊食個late dinner!由於玩即興,無心水食咩?🤔知道呢座大廈多野食,決定上黎搵搵。😎朋友之前話食過呢間唔錯,見佢又唔太早收。一於試下。佢有個1664 snack set,2杯1664加Buffalo chicken wing 都係$100鬆d.反正唔貴,就一於試下。雞翼講真有d失望😞,太乾。而且果汁味道差左d.之後個Parma ham反而可以,不太醎。反而果芒果,牛油果,大蝦🍤沙律吸引到我!個sauce 同個沙律好夾,好清新。因為太夜晚關係都唔想叫太多野,都係叫左半條rib! 個醬一如預期,沒有太大驚喜。反而份量就嚇親我地。半份都咁多,叫一份就真係不得了!🤦🏻‍♀️最後以甜品作結,反而令我對呢度減左少少分。Apple Crumble份量少得可怕,給人太小家既感覺。不過味道是可以的。但係Cream Brûlée 就差左d,唔夠滑。有食燉蛋既感覺。😫但是觀塘上班一族,放工夜左想搵個近近地既地方。食下飯、吹下水;呢度還是一個不錯既選擇。👍🏻
朋友之前話食過呢間唔錯,見佢又唔太早收。一於試下。
之後個Parma ham反而可以,不太醎。
芒果,牛油果,大蝦沙律
Apple  Crumble  &  Cream  Brûlée
Rib
Parma  ham