2022-05-28 338 浏览
📍 Sodam Chicken炸雞放題!之前一直都知呢間餐廳,但一直冇機會出嚟試,知道有炸雞放題就約埋fd出嚟試試佢!係銅鑼灣time square後面,好易搵,樓下都有姐姐派傳單!—————————————————————❣️ 炸雞+焗雞+Pizza+ 小食放題 成人$156百幾蚊真係好抵!出面食炸雞都百幾蚊一個味,最多比你揀埋half half,冇得試曬咁多隻味!呢到真係好多野食,🐷都試唔曬,下面就淨係講有食嗰啲!🐥炸雞(無骨)Overall雞都係一樣係個味唔同🤣炸雞係炸得好脆,雞肉仲好嫩,好好食嘅,但炸皮厚左小小,如果可以小啲粉就好了!🍅甜酸炸雞唔同平時出面嘅甜辣炸雞,佢係似蕃茄味甘大滋嘅味🤣🍯蜜糖芥末香蔥炸雞呢個好食!Honey Mustard! 🌱香草青檸炸雞🍋檸檬柚子炸雞甜甜嘅柚子蜜加上酸May May嘅檸檬,感覺減低油膩感,味道亦會比較清新🧄濃蒜炸雞朋友超級鐘意,話真係好蒜🤣仲嗌我聞下,🐷就唔太喜蒜嘅,食完嗰口好臭🥡黑糖脆脆炸雞新出嘅黑糖脆脆炸雞,聽落好似有啲伏,係好新奇嘅配搭,加早餐粟米脆脆但食落都幾夾,咸咸地又甜甜地咁🐣焗雞 (無骨)🐷覺得焗雞出色啲,相當冇咁熱氣,而且

📍 Sodam Chicken
❣️ 炸雞+焗雞+Pizza+ 小食放題 成人$156

🐥炸雞(無骨)
🍅甜酸炸雞
唔同平時出面嘅甜辣炸雞,佢係似蕃茄味甘大滋嘅味🤣
🍯蜜糖芥末香蔥炸雞
呢個好食!Honey Mustard!
🌱香草青檸炸雞

🍋檸檬柚子炸雞
🧄濃蒜炸雞
🥡黑糖脆脆炸雞

🐣焗雞 (無骨)
🐷覺得焗雞出色啲,相當冇咁熱氣,而且都焗到脆卜卜,雞肉都係咁嫩滑!
🍯蜜糖蒜香焗雞
TOP PICK!甜甜地嘅蜜糖好好食!
🧀雙重芝士焗雞
嫩滑嘅焗雞配上咸甜咸甜嘅芝士粉

🍕PIZZA
款式按當日餐廳供應決定,嗰日係熱帶風情薄餅,有蘑菇、火腿、菠蘿等,批底咬落好鬆軟,好似麵包咁,一嗌就要嗌4件,略嫌芝士拉絲太小,同菠蘿小奇怪!

小食
🌶韓式辣泡菜
第一樣上枱!好開胃!
🥬芝麻菠菜
食左咁多肉緊係要食下菜,調劑下!
🥗柚子醋沙律
沙律菜!都ok新鮮!
🍟蜜糖芥末薯條
好食!炸得好香,加埋蜜糖芥末perfect match!
🌽蜜糖牛油粟米
都幾好食!好食過mcdonald粟米🤣
🍜涼拌水冷麵
可以唔洗叫,有進步空間

飲品
買一送一!仲要超級大杯!!😚
蘋果雞尾酒 $78
賣相💯勁大枝Apple Cider仲有成杯酒,超扺飲!
蜜桃啤酒 $75
好香蜜桃味,但唔係甜嘅啤酒!可以一試!

不專業評分
👅好味指數:7/10
💰性價比:8/10
👍🏻推薦:7/10
—————————————————————
🏡地址: Sodam Chicken (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓
2022-05-26