2013-05-10
10/1/2013 基圍小館今日約左几個粉絲一齊去打冷~我本人真係好中意露天既地方~如果冇人食煙既話~!因為感覺好通爽~可惜呢D地方買少見少~!!黎到呢間店~唔好要求會有好好的招呼~可能真係太LA忙!!侍應十問九唔應~不過如果佢有時間又見到你的話,一定會黎招呼你既~!好似做熟客仔生意~~有時落單都要自己行去櫃面落架~~唔慣既朋友會好唔LIKE LAW!!講到呢到D打冷野真係几好味~~個樣真係唔靚架啦, 但係味道既地道又入味~小滷水雜錦,有鵝腸,紅腸,鵝件,墨魚,大腸,豬耳,少少芽菜…滷得相當入味~食落唔似’’係咁咦’’浸過下滷水既感覺~每樣款式都有D,乜都可以試下~LIKE~!蝦醬炒通菜 - .份量都唔細~但好多水,覺得佢炒得唔夠幹身!!冇左蝦醬炒過應有的香味~咖哩牛腩煲 – 我覺得佢唔夠咖哩味~似原汁牛腩多D~不過份量好夠~除左腩肉仲有牛筋~煮得好淋又入味~(當佢係原汁牛腩既話~)正!!菜甫煎蛋 – 經典家常小菜~~! D蛋煎得唔會太散~好易夾,而且D菜甫有少少辣,好開胃另外仲點左滷水豬紅同滷水豆腐~好入味~豬紅唔會一夾就散當晚見到啤酒姐姐~落力介紹呢隻泰國啤酒,點左兩支’’支持’’
今日約左几個粉絲一齊去打冷~
黎到呢間店~唔好要求會有好好的招呼~可能真係太LA忙!!
另外仲點左滷水豬紅同滷水豆腐~好入味~豬紅唔會一夾就散
當晚見到啤酒姐姐~落力介紹呢隻泰國啤酒,點左兩支’’支持’’下,
味啖唔算好重味,好適合我地呢D唔係咁識飲酒的人~~!
食到咁上下~就算則邊有好多人等位都好LA!唔會有侍應黎清你張枱,叫你走~
佢都係等我地自己叫埋單佢先慢慢行過黎點數~~ 就算食晒野坐喺到,佢地都唔會點理的~~,
總括黎講 : 唔介意佢D招呼近乎冇的話~絕對係街坊朋友落街傾下心事的好選擇!!