2018-09-17
上星期老公話訂左呢間餐廳慶祝周年,我地兩人放工就立刻飛奔出去。但bad luck 地今日係打風過後,mtr 又慢,又冇巴士!等左超耐mtr 先出到黎。🤯🤯🤯🤯好在地點好易搵,係天文台道 audi 對面,上到去諗住要等,因我地過左時間,但好彩今日打風少人職員即刻比我地入!門口reception area 幾靚,好多櫻花🌸中高檔格局,日本和式設計!感覺幾舒服!地方寬敞,冇絲毫侷促感,放工傾計都幾岩。一坐低就送左個前菜比我地試下(不過我麻麻地咁生,食左好少,但聽到隔離檯好似話吾錯)我地兩人吾係好食生野所以專攻壽司同熟食👍🏻首先食個salad - 菠菜 (吾錯wor)叫左壽司雜錦 - 築地精選壽司併盤呢個我十分推介,價錢可接受,3 百蚊左右有8件吾同款既壽司🍣。每款都好新鮮,係玉子個紫菜林左啲 遜色左少少。玉子燒青瓜卷😋👍🏻有冇見到啲米係啡色!我好奇問左侍應,佢話係特別用赤糙米整!口感好啲👍🏻食完壽司就黎左啲熟食蒜蓉牛柳串 👍🏻要推介🌸再黎個西京燒魚!但我覺得一般。魚肉比較硬,我都係偏向鹽燒多啲~~飽到攬住肚走總括黎講 壽司& 牛係推薦~~~
門口reception area 幾靚,好多櫻花🌸
中高檔格局,日本和式設計!感覺幾舒服!
地方寬敞,冇絲毫侷促感,放工傾計都幾岩。
首先食個salad - 菠菜 (吾錯wor)
叫左壽司雜錦 - 築地精選壽司併盤
青瓜卷😋
👍🏻
食完壽司就黎左啲熟食
蒜蓉牛柳串 👍🏻
要推介🌸
魚肉比較硬,我都係偏向鹽燒多啲~~
飽到攬住肚走
總括黎講 壽司& 牛係推薦~~~
桃梳打