2019-08-03 18 浏览
入咗夏季都已經冇再打邊邊,今日咁啱經過呢間舖頭,又見到佢高朋滿座,我哋又好鬼肚餓。兩條油咪入去涮一餐囉。嘩,只係湯底都有排你揀。要保身? 嘢味? 痳辣? 特色? 定美顏? 最後係揀咗後者👉招牌花膠骨膠原湯鍋。真係多料,味夠香濃,又配個木桶飯蕉比你浸湯食,你都咪話唔過癮。醬料好新鮮, 豉油味恰到好處,我最怕得個鹹字既豉油! 我哋叫咗豬潤、頂級安格斯肥牛、四寶餃同熟食蟹籽墨魚油炸鬼。豬潤: 記得慢慢睇住淥,粉粉哋哋既口感; 頂級安格斯肥牛: 牛味都香,肉質夠腍; 四寶餃中最愛韮菜餃; 而蟹籽墨魚油炸鬼就几得意,脆卜卜既油條包住墨香既肉,仲有咬起黎卜卜聲既蟹籽,口感豐富。