2023-11-21
hoo韓國包車位於尖沙咀鬧區,地段優越,餐廳以韓式大排檔為主題,裝潢非常用心,用咗好多藍紅色嘅霓虹燈做裝飾,又加入咗洗衣店同漫畫等元素,好多靚靚打卡位,枱凳全部都用咗最簡單嘅膠枱膠凳,唔知彷彿穿越咗時光返反去韓國嘅街頭😍 餐廳一直播放韓國嘅流行kpop,好有mood~薯仔煎餅係我嘅首選,唔單止份量好多,兩至三個人食絕對足夠。佢煎到好香脆,配上特製嘅醬汁,味道酥脆又美味。泡菜豬肉鍋都好值值得一試,湯底酸辣開胃,豬肉嫩滑多汁,同埋入面嘅泡菜令味道更加豐富。另外要大推醬油蟹!絕對係令人驚艷嘅菜式,蟹肉鮮嫩,淋上濃郁嘅醬油汁,鮮味同甜味配合得天衣無縫。招牌燒章魚都好正,燒得恰到好處,外脆內嫩,伴隨住微微嘅辣味,味道十分開胃。嚟到韓國餐廳,梗係要試吓韓國嘅地道酒精飲品,菠蘿啤酒同新鮮菠蘿汁嘅結合,清新又解渴,而且酒精濃度唔會太高,甜甜地,唔鍾意飲啤酒嘅女仔都可以試吓。呢間復古韓式大排檔咁多打卡位,而且菜式都好地道,鍾意韓國文化嘅你哋一定唔可以錯過!hoo韓國包車 📍尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈22樓
hoo韓國包車
📍尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈22樓