2018-10-05
今晚約左好姐妹黎試下呢間新餐廳,之前上網見到個tea set好靚,裝修又吸引,一於黎試下佢個晚餐順便打卡先可能是星期三夜晚,成間餐廳冇咩人,因為個場超大,所以好似包場咁呢度裝修係文青風,仲有好多花花擺設,唔同區域d檯櫈都唔同,非常適合打卡!而且無論二人檯又好,到比一大班人既大圓檯都好,佢都有!想幾多人黎gathering都得啦我地今晚決定試下佢個dinner set,聽老闆講佢地既menu會不停期更新,遮係下次黎已經係另外一個新餐牌,保持新鮮感我地叫左兩個有牛既set,因為我地唔知點解今晚好想食牛兩個女仔怕食唔曬,所以就冇加沙律同餐湯了。燒安格斯一口牛配黑松露燴飯$138牛肉份量好多,燒到外皮有點脆。燴飯調味不錯,食到幾濃厚既黑松露味紐西蘭一級西冷扒$158估唔到咁大碟,薯條既份量係某快餐店既兩盒薯條咁多!薯條炸得好脆好香口,正而且又有沙律菜,好彩之前冇加,如果唔係一定食唔曬。牛扒調味出色,可惜略顯整得熟左少少伯爵茶朱古力$10因為加左伯爵茶,所以味道非常特別,值得一試抹茶紅豆奶$10抹茶味好濃郁,鍾意抹茶既人一定覺得正檸檬批配食日雪糕$28酸酸地,有新鮮既檸檬味,唔錯抹茶批配是日雪糕
燒安格斯一口牛配黑松露燴飯$138
紐西蘭一級西冷扒$158
伯爵茶朱古力$10
因為加左伯爵茶,所以味道非常特別,值得一試
抹茶紅豆奶$10
抹茶味好濃郁,鍾意抹茶既人一定覺得正
檸檬批配食日雪糕$28
酸酸地,有新鮮既檸檬味,唔錯
抹茶批配是日雪糕$28
呢個好好食,抹茶味濃郁,質感非常柔軟,入口會慢慢融化,有少少似雪糕既感覺!
呢度環境靚,平日夜晚又少人,非常啱同朋友傾密計坐左成晚食左咁多都係$368,OK啦