2022-04-18 45 浏览
落铜锣湾买野,所以近近嚟咗边宁顿街呢间「星马Cafe」(顺便想睇吓楼下间人龙Bakery嘅麻薯波波,买到就买,买唔到就算🤪)食「星加坡菜」😋沿着楼梯上嚟,可以自助落单,或者counter买飞,12:00pm开,我哋12:15pm左右上去都已经坐咗一半位置,我揾了个窗口位坐望下街景😁系Counter买左飞,会俾你一个取餐器,食物准备好就可以拎,简单方便😃买了 🥢🥢肉脞面(老鼠粉)入边有炸云吞,鱼蛋,冬菇,肉碎,生菜果堆辣椒酱捞埋一齐好好味😋😋小食:炸五白卷好似炸鱼肉酥咁,外脆内软,点甜辣酱好味😍甜品:Kaya Toast 多士嘅表面香脆得黎松软唔硬身,配啖啖牛油🧈😋😋满足🥰饮品🥤酸梅青柠水 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻酸味味,开胃🥰Black Pink👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻唔系韩国组合,系一杯玫瑰露仙草🤣又靓又好味😋有手尾,食饱饱将食物盆拎去回收counter 比姐姐清洁😄#可以encore#星马菜#打卡Cafe#1704📍 A.T.A.S 铜锣湾边宁顿街9-11号登龙阁地下C2号舖

买了 🥢

🥢肉脞面(老鼠粉)
入边有炸云吞,鱼蛋,冬菇,肉碎,生菜
果堆辣椒酱捞埋一齐好好味😋😋
肉脞面

小食:炸五白卷
好似炸鱼肉酥咁,外脆内软,点甜辣酱好味😍

甜品
Kaya Toast
多士嘅表面香脆得黎松软唔硬身,配啖啖牛油🧈😋😋
满足🥰

饮品🥤
酸梅青柠水 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
酸味味,开胃🥰

Black Pink👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
唔系韩国组合,系一杯玫瑰露仙草🤣
又靓又好味😋

有手尾,食饱饱将食物盆拎去回收counter 比姐姐清洁😄

#可以encore
#星马菜