Second Draft回歸!🙌🏻 新店由大坑搬到銅鑼灣Fashion Walk 係維園正對面 好方便~ Second Draft係手工啤少爺啤酒廠旗下既餐廳 主打新派西餐同埋手工啤 一直都好高人氣! 餐廳設有室內同室外座位 夜晚去到都有唔少客人 氣氛好熱鬧🎉 ✿ 大坑薯條 ($88)呢個係餐廳最招牌既小食🔥份量比預期中多 好大兜 非常適合一班朋友share👯‍♀️用咗乾辣椒 孜然粉同高菜調味 食落少少辣 好香口 重口味人士必定鍾意!👅幼身薯條即叫即炸 炸至金黃色🍟 上枱時熱辣辣 口感香脆 點埋配送既蛋黃醬 食到停唔到口🤤整體好出色 係我食過頭幾位最好味既薯條💯💯✿ 熱浪炸菇 ($88)雞肶菇新鮮炸起 炸得乾脆 一啲都唔油膩 外皮香脆 雞肶菇咬落好多汁 外酥內嫩🤤再加左熱浪調味 好香好惹味😋✿ 啫啫雞翼煲 ($138)上枱嘅時候店員會親自幫手撈勻雞翼 藍芝士同埋唐芹 撈緊既時候已經聞到超香🤩食落味道好獨特 自家水牛醬辣辣地 配埋微鹹既藍芝士 好夾好易入口🧀雞翼用左單骨雞翼 所以食落好方便 雞翼幾滑幾juicy 亦都煮得好入味🐤✿ 蟹肉豆苗脆麵 ($198)呢個又係估唔到咁大兜 份量超大!

✿ 大坑薯條 ($88)
呢個係餐廳最招牌既小食🔥
份量比預期中多 好大兜 非常適合一班朋友share👯‍♀️
整體好出色 係我食過頭幾位最好味既薯條💯💯

✿ 熱浪炸菇 ($88)
雞肶菇新鮮炸起 炸得乾脆 一啲都唔油膩
外皮香脆 雞肶菇咬落好多汁 外酥內嫩🤤
再加左熱浪調味 好香好惹味😋

✿ 啫啫雞翼煲 ($138)

✿ 蟹肉豆苗脆麵 ($198)
呢個又係估唔到咁大兜 份量超大!!😱
粗麵炸得好脆 淋上左鮮甜既蟹肉同埋豆苗 再放上一隻生蛋黃係面頭 好吸睛👀
整體味道較清淡 飽肚之選🤰🏻🤰🏻

✿ YM Contemporary Pilsner ($48)
佢地既手工啤酒有好多選擇 menu按口味咁分好類 唔怕睇到眼花繚亂🍻
我地就揀左Contemporary Pilsner呢款經典少爺啤 酒精濃度4.5% 係較淡味既啤酒 好易入口
飲落好清新 花香味濃 有少少回甘👍🏻

✿ YM Classic ($48)
另一杯揀左Classic 酒精濃度5% 同樣屬於易入口既類別
飲落有果香味 麥味都較Pilsner重 口感較為濃郁🍺