2016-04-05 225 浏览
夜已深人在荃灣,又到左收工happy hour時間。呢間有德國村莊feel嘅cafe bar, 一早已經吸引左我好耐,今次仲唔俾我食一次?!睇一睇門面,個紅燈牌係幾有feel,而且好eye catching, 行過都會望兩眼。入面環境同個門面都好一致,尤其中意佢道牆,特別入型入格。有外國feel...今次試左兩隻手工啤。冇錯,係手工啤。其實本身想叫 Hoggardan rosee, 但原來呢間冇,反而介紹左我飲呢隻,係hoggarden個原創人所創嘅另一個品牌嘅white beer,叫celis white, 個人都好喜歡佢嘅味道,淡淡地有麥香,同少少果香,啤酒黎講易入口,唔會好苦,啱女仔飲。另一隻所試嘅係呢隻日本嘅Angry boy, 同頭先嗰隻比好唔同,呢隻係有好濃嘅焦糖味,同麥味都好重,味較苦,但我都幾中意嘢食方面叫左個炸蝦小食同埋熱狗。炸蝦外酥脆內軟,加上佢個沙律應該唔係普通沙律,應該落左d嘢,同埋有dd酸酸尾尾咁,加落蝦剛好可以中和返d炸蝦嘅油膩感。配搭不錯。至於熱狗方面,亦有地道感覺,配牛舌都係等一次試,啖啖肉,腸仔又大條,又唔會太咸,加上佢隻特別製嘅沙律,感覺幾新鮮!
angry boy 日本手工啤
嘢食方面叫左個炸蝦小食同埋熱狗。

至於熱狗方面,
牛舌熱狗