2023-02-06
之前朋友推介尖沙咀的云手工火鍋今日就嚟試試佢🤞🏻,主打手工火鍋湯底外面比較少有,朋友都大讚超有質數,有我最愛頂級花膠雞煲翅鍋,香濃金湯花膠雞鍋,清甜松茸雞翅冬瓜魚鍋。火焰系列係我都很喜歡因為燒完仲會帶一點點'酒香🤤有火焰三椰雞鍋,火焰沙白蟹鍋等等,還有多款高質牛肉,手打丸,自家包制餃子,另外點會少得新鮮刺身,炸物小食每樣都想試❤️🔥🐓火焰三椰雞鍋 $328首先二鍋頭同牛油炒香雞件,再點火令酒香迫入雞內使味道更濃郁,之後加入椰皇水、椰子水、花奶雞湯、再將海底椰、椰子肉、紅蘿蔔一齊煲滾,記得必須要先飲湯,一口鮮甜到🤤我不停要添飲,雞非常肥美嫩滑,又吸收咗湯頭精華,非常好味😋🐮招牌牛肉拼盤 $388(本地手切牛,安格斯牛肉,牛舌,牛胸爽,牛心椗,牛柳粒)拼盤有六款牛嘅不同部位豐富都不得之了(5-6片)兩個人食非滿足,每款高質好食。格斯牛肉👍🏼,牛味香濃。牛柳粒滿滿油花,好有咬口。🦢香煎鵝肝墨魚丸 $68墨魚膠好彈牙仲有少少墨魚粒粒,包住粒鵝肝,味道香濃🧀🐃手打芝心牛丸 $52 牛肉味濃又鬆軟,裏面流心芝士❤️入口仲有肉汁流出又芝士香👍🏼🔔自家製炸魚皮 $68 / 自家製響鈴 $ 68魚皮和響鈴,
🔥🐓火焰三椰雞鍋 $328
🐮招牌牛肉拼盤 $388
(本地手切牛,安格斯牛肉,牛舌,牛胸爽,牛心椗,牛柳粒)
格斯牛肉👍🏼,牛味香濃。
牛柳粒滿滿油花,好有咬口。
🦢香煎鵝肝墨魚丸 $68
墨魚膠好彈牙仲有少少墨魚粒粒,包住粒鵝肝,味道香濃
🧀🐃手打芝心牛丸 $52
🔔自家製炸魚皮 $68 / 自家製響鈴 $ 68
魚皮和響鈴,都是即叫即炸,熱又鬆脆,我本人喜歡即食🤭🤭放湯食一樣咁好食👍🏼
🦀鱈埸蟹棒 $ 68
鱈埸蟹肉做,吸收湯後更鮮甜❤️
🌿皇帝菜 $ 48
非常新鮮