2018-03-29 314 浏览
呢間餐廳向來都好出名日式放題,除咗多選擇之外,最特別嘅就係有好多唔同海鮮畀我哋燒烤。好彩我哋預先book咗位,如果唔係一定大排長龍 。一入到去間餐廳就已經聞到陣陣嘅燒烤香味, 間餐廳的服務好好,我哋雖然係兩個人,但係佢畀咗四人枱我哋。我哋今次叫咗好多嘢食,刺身已經有好多唔同款式,鮮蝦都好鮮甜。而壽司我反而覺得最值得讚賞,有好多唔同材料嘅配搭,例如柚子配鮮蝦 ,黑松露配帶子, 鰻魚配玉子等等,全部都好高水準好好味。全晚嘅精華就喺燒烤嗰度 ,放題會贈送每人一隻鮑魚,一隻蠔,一隻聖子, 同埋一隻大扇貝。 仲有兩個人可以有一隻蟹添! 我最欣賞嘅就係鮑魚, 未食已經見到隻鮑魚好大隻 ,同埋啲工作人員有教我哋點樣燒鮑魚最好味,喺燒嘅過程之中我哋仲加咗少少清酒同牛油 ,燒到啱啱熟透食落去啖啖鮮味, 真係大滿足! 除此之外,我哋仲可以任叫蝦 ,蜆,青口等等嘅嘢食黎燒。我哋之後叫嘅嘢食都多到數唔曬,包括有免治雞肉串,牛舌, 鰻魚全串等等 。我哋仲叫咗個三文魚湯同埋海膽撈蛋飯添!海膽撈蛋飯真係好美味,當中仲有啲魷魚喺裏,幾有有口感,而呢個湯底非常之香。飲品同甜品好多選擇, 飲品我仲揀咗最鍾意嘅蜜瓜梳打添!

飲品同甜品好多選擇, 飲品我仲揀咗最鍾意嘅蜜瓜梳打添! 甜品有唔同嘅雪糕雪條, 同埋糯米糍,d嘢食真係好豐富㗎! 出面嘅自助吧仲有好多前菜同埋中式點心畀我哋揀, 所以總括嚟講呢間餐廳嘅食物質素真係好高,再加上服務質素唔錯,環境闊落座位舒適,價錢方面每位都唔使300蚊, 所以真係好抵食!