2009-05-20 22 浏览
行左一日,玩左一日,昂平吊車都玩埋,再戰東涌平價店舖,對腳已不是自己,就之但搵左一間越南野食,6點半鐘,人不多,但都要坐門口卡位。被門口的一蚊小菜吸引了,點知要叫夠200蚊先可以叫一碟,匯豐銀行信用卡既餐又唔吸引!但最終都叫了以下食物:最先上的係:火車頭河粉:粉多而冇味,湯也冇味,牛丸又味道,牛肉三小塊,更不用提,太淋太熟,完全唔掂檔!椰皇黃咖哩海鮮飯:好熱,但很小份,味道不過不失啦!嚐越咖哩牛:都不錯,但肉很少!咖哩味不辣適中。上湯雜菜:多菜且熱,款式都很多!都OK!酸白雲鳳爪:酸酸地好醒胃,但好遲先上,唔係好得!呢個唔係一早就整定咖喇咩?有咩理由咁遲先上枱?本來仲叫左一個軟殼蟹的,但點知上枱食左兩啖之後覺得好咸,真係食唔落喇!叫佢幫我地CANCEL左佢!埋單一人都要一佰蚊,唔係好抵!

但最終都叫了以下食物:

最先上的係:

椰皇黃咖哩海鮮飯:好熱,但很小份,味道不過不失啦!

嚐越咖哩牛:都不錯,但肉很少!咖哩味不辣適中。

上湯雜菜:多菜且熱,款式都很多!都OK!

酸白雲鳳爪:酸酸地好醒胃

埋單一人都要一佰蚊,唔係好抵!
上湯雜菜
酸白雲鳳爪