2011-10-08
做完野行過mos burger,有一段時間無食過,今晚外賣來做晚餐,記得之前去日本長野時食過一次, 好懷念個種味道同感覺! 每一次食mos都好有feel~先講下呢間店既店員服務很好,原因係我點錯了個包,他們已經整好,但仍很樂意給我換,在此真係感謝他們,今晚倆口子分別點了摩斯漢堡,吉列蝦漢堡,再選了兩個套餐,Ser A 厚切薯條配可樂, & Set B 摩斯雞塊配可樂MOS 是採用紐西蘭的自然牛肉,比較天然及健康,亦增加消費者對其信心!厚切薯條>>薯仔味重,可能外賣關係,薯條變得無咁脆口, 不過仍然好香口, 食落依然好好味! 摩斯雞塊>> 雞塊比較軟身,但味道不錯, 唯一是漏左冇攞醬汁來點雞塊~ 只差個醬汁,若不是的話,真的無得彈!吉列蝦漢堡>> 麵包很鬆軟, 而且很香, 夾著生菜絲伴原味醬汁,味道很清新, 加上吉列蝦塊很脆,可以食到原隻蝦, 縱使是雪藏蝦, 感覺仍是很好味呢!摩斯漢堡>>同樣麵包很鬆軟且很香, 夾著洋蔥粒加上一大塊厚既牛肉, 另外蕃茄厚片配以原味醬汁,很好的配搭,味道亦唔錯, 雖然牛肉並不是很JUICY,但
但仍很樂意給我換,在此真係感謝他們,
但相比起其他快餐店的牛肉塊, MOS 既牛肉塊就變得頂呱呱了