由小食店刚开幕的时候,我已经开始食呢度嘅鸡蛋仔和格仔饼。当时店舖仲未开始出名,由老板哥哥亲手炮制。记得当时舖头出面仲放咗一首诗,内容大概系讲舖头有几低调,高手在民间。除咗出品好食,老板都几幽默🤣去到附近肚饿,当然会买一底过口瘾。喜欢这里的朱古力鸡蛋仔,朱古力粒分布均匀又足料,而且可可味浓,与甜味平衡。里面仲加上榛子粒,味道有几分似缤纷乐。我最钟意呢度鸡蛋仔嘅口感,外脆内软,鸡蛋仔蜂巢网格位都烤得卜卜脆,加上有少少甜味,好似咬紧脆糖,好特别。小贴士:小食店出边多人排队,店舖依家喺网上外卖平台有外卖自取选择,喺app嗌定系攞就唔使等啦🚀 另外,我都会拣唔要胶袋,等容易啲保持口感干脆😋

朱古力鸡蛋仔

朱古力鸡蛋仔