2018-08-28
將軍澳區出名無咩特別美食,各大商場進駐既都係類似的連鎖餐廳,所以呢一間性價比幾高既BEANS CAFE,長期都要排隊等入座。趁住平日有機會,人龍較短,但都要等大概15分鐘!不過好耐無黎幫襯,食個LUNCH SET睇下水準KEEP唔KEEP到先點左兩個主食,首先係呢個黃金蟹肉意大利粉!最鐘意佢地既意粉偏少少硬,有口感,而且掛汁度高,沾滿咸蛋黃汁,非常好味!然後係燒黑椒牛肉水牛芝士帕尼尼跟薯條。出乎意料都好好食,無論薯條定帕尼尼麵包都係熱辣辣上菜!最後,再追加一件蛋糕:STONE。用上高知縣柚子蘋果,芝士忌廉同黑芝麻mousse。原本我幾怕食mousse cake,好易膩。但呢個加左酸酸甜甜既柚子蘋果,平衡返晒,又唔會搶左芝麻香開業咁耐,仍然keep到高質素,難怪依然人氣高企!絕對係我最喜愛既將軍澳區CAFE呀!