2018-01-17
飲茶。嘆下一盅兩件真係好寫意今日同男友去試下另一間酒樓,下午茶時段都要等一等,我見入面有枱既,應該執吾切。呢間酒樓無甘多人,所以吾洗同人迫吾洗搭枱。另外就係呢度無下午茶點心紙,因為星期日,但下午茶時間入座就有9折。我地叫左以下點心🥧紫米鬆化腸粉:幾特別,入面包住啲脆脆同米槳,但就無乜紫米味同吾夠熱一口脆豆腐:豆腐一啖一粒,好味。而且夠滑,外面炸得岩岩好吾會太多粉吾太咸!豉汁蒸鳳爪:一籠有4隻,大大隻,吾會蒸到一pat甘籠仔馬拉糕:呢個真係好好味,夠鬆軟又夠香,熱辣辣好好味!大良炸鮮奶:我之前係中山食過,覺得好食!今次見呢度有就叫泥試下。不過不失,略歉皮較厚,鮮奶味不足水晶粒粒豚肉餃:幾特別,皮好Q,入面所有材料一粒粒,有肉。雜豆。好食的!我地2個埋單220蚊,其實都算貴既,但食物品質就較好。環境舒適!
我地叫左以下點心🥧
豉汁蒸鳳爪:一籠有4隻,大大隻,吾會蒸到一pat甘
籠仔馬拉糕:呢個真係好好味,夠鬆軟又夠香,熱辣辣好好味!