2018-10-25 161 浏览
一講到台灣嘅美食大家都會諗起紅燒牛肉麵同埋滷肉飯🤤之前聽朋友講呢間「六両三」既食物好有台灣地道風味,於是同牛魔王隊友去試一試😍一坐低就見到呢塊牌扁,原來佢哋係堅持唔落味精,用心去做好食物令客人食得安心,令我非常之欣賞😍店舖雖小,但係選擇嘅食物都好多👍🏻主打係佢哋嘅紅燒牛肉麵🍜先黎咗一杯冬瓜茶清下熱氣 $18💕飲第一啖已經愛上佢帶有黑糖既香味,但係又唔會太甜,好正呀!❤️皮蛋豆腐$38賣相好吸引嘅皮蛋豆腐😍台灣醬油膏配搭上木魚花、香蔥同埋皮蛋,再加埋豆味香濃嘅豆腐一齊食落口💕 令人心情變得非常愉快嘅一道前菜👍🏻滷水豬腳$48味道唔錯,質感Q彈,不過我個人鍾意食再淋啲嘅口感😆滷肉飯$28整體味道唔錯,唯一美中不足就係飯唔夠鬆軟,有少少一舊舊😆川味紅燒三寶牛肉麵$88裡邊有齊牛筋、牛腱同埋牛肋條,炆得夠晒淋,容易入口(我最怕食啲炆唔淋既橡膠口感😂)牛肉味香濃👍🏻尤其個牛肋條!麵底我哋揀咗粗麵,鍾意佢煙韌Q彈有咬口!湯底充滿濃濃既紅燒牛肉精華,而且絕冇味精,真係飲多幾啖都唔怕😎牛大骨清湯$22睇個名開頭以為佢好似韓國好出名嗰個神仙牛骨雪濃湯咁樣奶白色嘅, 但原來呢個係比較清淡,牛骨精華好香濃👍🏻

店舖雖小,但係選擇嘅食物都好多👍🏻主打係佢哋嘅紅燒牛肉麵🍜

先黎咗一杯冬瓜茶清下熱氣 $18💕

皮蛋豆腐$38

滷水豬腳$48
味道唔錯,質感Q彈,不過我個人鍾意食再淋啲嘅口感😆

滷肉飯$28
整體味道唔錯,唯一美中不足就係飯唔夠鬆軟,有少少一舊舊😆

川味紅燒三寶牛肉麵$88

牛大骨清湯$22

總結:台味癮發作、嗜牛者、大件夾抵食必去推薦💕