2012-03-22 32 浏览
今早偷閑去這間紅極星加坡的toast box食個多士餐, 想回味一下幾年前在星加坡同一間裝修格局一模一樣的感覺, 同食物是否有別.點知得到的是很差和無理的待遇.我order了西多士餐,本來兩隻蛋都幾好食, 但等了好耐個多士到啦, 一塊牛油在上面,但只有好少好少蜜糖, 我最初以為是糖膠.於是叫店員加多點, 要知道食多士,糖和牛油是靈魂,點知回覆是要加錢, 第一,沒有寫明要加錢, 第二, 如果個師父真是好輕手只有少少蜜糖, 咁係唔係個個都要加錢, 咁即係變相加價?要知道個餐巳不便宜, 兩隻蛋,一杯野飲(加入$3轉特飲)同一塊多士要件$31, 仲要加錢, 咩道理, 而且店員服務態度其差, 只有回覆兩個字,要蜜糖, 加錢囉, 咩服務態度呀? 係星加坡的侍應真是好呢度百倍, 我去消費得到這樣待遇仲要塊多士唔好食, 點命名做toast box 呀?如果蜜糖貴既, 咪轉用糖膠, 下下要加錢同搶錢有咩分別???食完唔飽仲一肚氣!!!
2012-03-22
$30 (早餐)