自前幾天去過金鐘四季失望而回之後,一路心掛掛想食返個似樣小小嘅魚生飯。同 J “暗示"後,佢就話放工同我去呢到食。其實我哋之前都嚟過好多次,小女子覺得呢度嘅魚生飯以價錢,舖頭位置嚟講,算係 above average。今晚同平時一樣,我點咗我嘅至愛- 吞拿魚蓉飯定食,而J 點咗三拼刺身定食。我哋再點咗炸蠔同沙律。定食包味噌湯,J 就加$10 upgrade 要蜆介味噌湯。上菜好快,吞拿魚蓉定食同三拼刺身定食先到,無幾耐炸蠔同沙律都嚟曬。講吓食物-------魚生$108 - 好新鮮。三拼刺身定食 $178 - J “賞賜” 咗幾件刺身比我,我就覺得自己個新鮮同好味小小。海膽都合格(Sigh……上次金鐘四季嗰D 有腥味,真係怕怕)炸蠔 $48 - 有6件,仲有沙律伴碟,超值!我平時唔食生蠔,但炸蠔嘅感覺完成唔同,D蠔仲好新鮮!沙律 $38 - 不過不失。總結服務合格,waitress每上菜一道都會講係乜,亦好attentive不斷給我們倒茶。埋單 $480 左右,合理,食物質素ok ..... Doraya 下次見!

今晚同平時一樣,我點咗我嘅至愛- 吞拿魚蓉飯定食

講吓食物-------
魚生$108 - 好新鮮。
吞拿魚蓉飯定食
三拼刺身定食 $178 - J “賞賜” 咗幾件刺身比我

沙律 $38 - 不過不失。
炸蠔同沙律
總結