招聘中
$60-$70
时薪
$16,000+
月薪
近期台風都好hit~台式食店更加係開到周圍都有呀,其實我都幾中意珍珠奶茶牛肉麵呢啲又平又正嘅地道台灣野咖!我呢個眼利嘅喂食妹子一發現尖東開咗間台灣嘅過江龍,第一時間就帶埋我乖乖男友嚟陪我食喇xd我地嚟到嘅時候係七點半,只係平日,都已經好多人滿哂坐咁!呢到係半自助嘅,店員會先帶位,放低餐牌。諗好食咩就要自己出收銀餐落單比錢,然後就會有專人為你送上食物喇!望下個餐牌,價錢又幾實惠喎!貪心喂食嘅二人組就叫咗好幾樣,咩都試下。招牌紅燒牛肉麵嚟食台灣野梗係要試下牛肉麵睇下又幾多斤兩啦!上枱又幾香喎!湯底夠哂深色,飲落好香,好濃牛肉味,有台灣嘅正宗感覺,唔會係味精。有牛腩又有牛根,都幾入味又夠哂淋。而麵身都彈牙,軟硬適中。小香腸便檔男朋友就想食飯。呢個便檔係有台灣香腸同肉燥飯嘅。香腸係正宗嘅台灣香腸,煎得好香口,又唔會好肥膩。滷肉飯亦都好入味,配上三種配菜都幾豐富。滷味拼盤拼盤有大腸,滷水蛋同豬耳。大腸唔腸,洗得乾淨,而且醃得入味。蛋上面有啲酸菜,夾埋一齊食又幾特別,酸酸地又有啲滷水嘅味道開胃又好食。豬耳就切得比較細條,但都keep住好爽口,而且都係好入味。芝士鹽酥雞一份有大概八件雞件,上面淋上濃
近期台風都好hit~
我地嚟到嘅時候係七點半,只係平日,都已經好多人滿哂坐咁!
呢到係半自助嘅,店員會先帶位,放低餐牌。

招牌紅燒牛肉麵
嚟食台灣野梗係要試下牛肉麵睇下又幾多斤兩啦!
有牛腩又有牛根,都幾入味又夠哂淋。而麵身都彈牙,軟硬適中。

小香腸便檔
男朋友就想食飯。呢個便檔係有台灣香腸同肉燥飯嘅。
香腸係正宗嘅台灣香腸,煎得好香口,又唔會好肥膩。
滷肉飯亦都好入味,配上三種配菜都幾豐富。

滷味拼盤
拼盤有大腸,滷水蛋同豬耳。
大腸唔腸,洗得乾淨,而且醃得入味。
豬耳就切得比較細條,但都keep住好爽口,而且都係好入味。

芝士鹽酥雞
一份有大概八件雞件,上面淋上濃濃嘅半溶芝士!
勁邪惡!鹽酥雞咸咸地又夠脆口,唔會炸得太乾。配上芝士感覺幾夾又特別~

魚酥皮蛋豆腐
呢個好正,係小妹大愛!滑滑嘅凍豆腐上放滿咗皮蛋同魚酥。
皮蛋帶小小流心,加上魚酥增加咗口感嘅增次。
配上嘅汁係酸酸甜甜,同豆腐好夾,幾樣野撈均一流,出奇地好食。

肉燥拌青菜
青菜係生菜,淋上咗肉燥無咁dry,增加美味。
出街食飯都要食下菜健康下麻xd

叫咗正餐就只需15蚊就可以加飲品~

芋香珍珠奶茶
芋香味幾出,唔會係化學野好假嘅芋頭味。甜度都適中。

珍珠奶茶
男朋友飲嘅,佢話正正常常,啲珍珠都幾好食,茶味都足。
食到成枱都係,三百蚊都仲有找,真係勁抵。
味道似足係台灣食,真心正!
無得去旅行嘅我亦有食住呢餐止下思台灣之情啦~
2016-05-25