2021-10-18
好耐冇去日本,突然好肚餓好想食拉麵,入咗間好日本feel嘅拉麵店,好似去咗轉日本咁,食完即刻精神晒🤣舖頭有好多唔同口味嘅拉麵同小食,湯底都幾款可以揀,仲有沾麵添呀,正呀😍慢煮A4和牛沾麵,$148拉麵店竟然食到和牛,未試過咁特別嘅配搭,所以好期待。上嚟嘅時候,個湯仲係滚嘅,好香好正,我揀咗濃蝦湯底,真係濃得好緊要呀🤣有兩大塊和牛,半生熟,我試咗一塊直接食,一塊放落湯度浸一浸,點食都好味😋沾麵份量勁多,正常女仔一定食唔晒。食到咁上下就可以叫佢哋加清湯,之後就可以飲啦,好正呀。燒牛肩胛拉麵,$98朋友見我點咗牛,佢都唔執輸,叫咗牛肩胛,呢個牛都好唔錯呀,牛味重,燒得幾香,好正。拉麵幼身啲,湯又清啲,食起身冇咁滯,想重口味啲就可以再加枱麵嘅粉,朋友試咗一款洋蔥味嘅辣粉,佢話幾正喎。日式餃子,$48為咗更加似去咗日本,我哋叫咗日式餃子🤣不過呢個餃子有啲貴,得4隻,不過味道就好日式,同日本食嘅好似。食完瞬間充滿能量💪🏻好飽好滿足。
慢煮A4和牛沾麵,$148
燒牛肩胛拉麵,$98
日式餃子,$48
食完瞬間充滿能量💪🏻好飽好滿足。