2022-08-30
位於佐敦呢間蝦蝦燒🦐我今年為止來左第6️⃣次🤣,每次食完定時定候心癮又會想再來🤭我最鍾意燒蝦個時放啲鹽上去,然後食蝦頭啜佢啲膏個時咸咸地真係好好味架😋平時街市買一斤蝦都$128,呢到任食都係$338一位🤠另收加一,特別時段重有折扣添噃,呢到重有其他燒物,餐前小食,熟食盤,自助淥麵區,飲品同雪糕☺️真係抵食到哭泣,今晚係一個普通的星期一,Full全場唷🤐證明香港人真係好鍾意食海鮮😋(●’◡’●)ノ怡怡好物推介時間✍︎︎☺︎︎鱔💟呢個鱔每枱人頭一舊架咋,千祈唔好燒燶☺️大大舊,燒完好香好滑,我次次都成舊食晒架👍🏻扇貝💟出面自助區有蒜蓉,牛油,辣椒粒嘅,燒嘅時候隨自己嘅口味再調配😋我除左蝦之愛,扇貝係我第二最愛👍🏻餐前小食💟涼拌青瓜😋佢醃得好好味,唔會太辣岩晒我口味,青瓜好爽脆,食噤多海鮮食返啲青瓜幫助解膩👍🏻蒜蓉包同格仔夾餅💟我次次來都一定要食齊呢兩款孖寶架😋記得唔好燒噤耐,每邊30秒就翻一翻,唔係好易燶,蒜蓉包熱辣辣加埋牛油入口感覺滿足,格仔餅記得燒到有少少燶邊食,咸甜咸甜好盞鬼👍🏻飲品我推介白色招紙個樽上面有個氣字個支,佢有幾隻味,青蘋果🍏味最正,唔太甜又有氣超解渴,不過今日無貨,我飲左荔枝味😋👍🏻
(●’◡’●)ノ怡怡好物推介時間✍︎︎☺︎︎