2020-04-18
今日天氣很好又不是假期人會小啲,興起便去西貢碼頭行下,兩老散步息慢慢行享受下日光勞碌所得的份,😂😂雖然是帶着口罩疫情下,也想享受下大自然空氣。享受了兩小時慢步行息便去附近醫醫肚了,侍應生非常有禮貌笑容滿面介紹本店有很多款午食㗎!望下又真的很多款啊!環境闊落冷氣涼快,探過熱便坐下睇下食乜先,便選逢禮拜五套餐!有湯有飲品每款$48西貢區算好平了。外賣自取還有9折添。👍紅炆牛尾飯~~湯是熱辣辣的雖然係冇湯渣味道也不錯。牛尾好大碗和飯分開上的,嘩!熱辣辣嘅牛尾 肉質嫩滑濃郁好淋,咬落口便離曬骨,配飯食超級好味,而且係好多件牛尾呢!食完齊返啲骨,哈哈!原來係成條牛尾㗎!忍唔住便問下侍應生,因為我哋係第一次嚟食,下次會唔會都係成條牛尾呢, 哈哈😂😂又發現原來都好多人叫牛尾飯食㗎。諗諗下便叫多一客牛尾飯外賣今晚再食。可惜原來已售罄了, 來不及太遲了,侍應生話下個禮拜五再嚟食一坐低就要講定一客牛尾飯外賣咁就一定有啦。哈哈又講得啱喎!😁
紅炆牛尾飯~~
湯是熱辣辣的雖然係冇湯渣味道也不錯。
諗諗下便叫多一客牛尾飯外賣今晚再食。