2017-01-06
平時行西洋菜街,成日都見到有人扮鯉魚,原來就係宣傳呢間放題。我地有成十個人,早一日打左黎訂枱,餐廳都好好咁安排張VIP枱俾我地,有沙發坐,而自成一角唔驚嘈親其他客人😂講真,我食放題其實就唔會太重視食物嘅質素(咁當然唔可以太差啦),放題嘅意義,就係嗌到成枱都係嘢食,享受果種食極都食唔完既滿足感!(利申,我食放題唔會浪費架)所以我認為俾齊order好重要,好多放題都係寫10件就比五件,咁樣好冇癮。呢間放題都唔例外,第一round已經漏單一半以上,刺身等左勁耐都未到🙈 當我地叫左十隻雞翼,但最後只係黎左4隻,其中一位朋友終於忍唔住問侍應點解會咁,個侍應就話 你哋嗰10隻仲等緊,呢4隻係整多咗既,驚你哋肚餓所以俾你地食住先😂 雖然都知道佢係bullshxt,不過佢轉頭真係拎返十隻雞翼俾我哋,原諒佢啦😝食物質素不過不失, 飲品甜品嘅種類都多,而且雪米糍係任食🤘🏻