2019-06-26 1033 浏览
粮尾时间,放工两个share食个经济大大碗米线~以前只得圆枱格局,相信唔少人试过一个人去食嘅时候,比阿姐叫转位几次。而家就唔同,好多分店有细枱同卡位,人流分散左其他分店,转位可能都系一次半次。座位舒服左,好在味道同以前差不多。过桥米线(蕃茄汤底)- 近年新汤底,从字面到卖相都感觉健康少少。每种𩠌都有d,墨丸、牛丸、鱼蛋就各一粒,一般超市丸类味道;牛肉鸡肉猪膶都易咬开;不过话就话感觉健康左,但食得出调味偏咸,蕃茄味唔算浓。麻辣猪耳 - 一贯作风用细猪耳,少肉多脆骨,配合佢地嘅麻辣汁,加上少少芫茜葱粒,变成我耐唔耐就好想食嘅味道。土匪鸡翼 - 皮嘅腌料系好惹味香口,肉系保持一丝丝滑鸡口感。不过唔知点解今次食有其中两只好膻味,可能新旧货捞埋左用?顺带一提,因为水吧先有得斟水,问阿姐攞水饮要正式落单嘅。谭仔话不变,自小食惯呢种味道,迫使我食唔惯同根嘅谭仔x哥。
粮尾时间,放工两个share食个经济大大碗米线~

过桥米线

麻辣猪耳