2024-04-19 304 浏览
今次我地黎到一间开业几个月,好有港式装修风格既餐厅打边炉,其实重庆大厦旁边有个位置落地库系有餐厅架,环境都好新净,似一个新商场,唔似重庆大厦本身咁旧,出开黎尖沙咀就黎试新野啦🤓呢间餐厅由装修至到餐具都系旧有香港风格,就连播紧既歌都系一连串既怀旧金曲,店员既服装都系旧式茶餐室既白色衫,系度食饭未开餐已经好有亲切感🥰火锅2人餐($358)虽然呢度布置好怀旧,但系点餐就跟上时代用QR code落单,呢度既2人餐都好丰富,首先拣个汤底,想食鸳鸯汤可以+$30,我就拣左沙爹浓汤同皮蛋芫荽汤✌🏻肉类可以自己选择猪牛羊,我就拣左滑牛肉,系呢间餐厅既其中一款必食之选,佢地既滑牛肉系配上一只生鸡蛋,食之前捞匀佢先放汤煮黎食,放落沙爹汤煮,加埋大光面即刻变成沙爹牛肉面,好食得黎真系够晒港式风味🇭🇰其次2人餐既配料仲有多汁贡丸,鲜虾,午餐肉,蛏子(不过我地当日无货转成带子),响铃,墨鱼,珍宝长蟹柳,呢d全部跟餐有,其中我比较欣赏贡丸同带子,贡丸真系爆晒汁口感好正,带子食落味道新鲜👍🏻仲有可选项目就系牛丸墨鱼丸2选1,蟹子虾仁滑同墨鱼滑2选1,同埋乌冬,大光面,出前一丁3选2,我就拣左牛丸同墨鱼滑,牛丸有d潮

火锅2人餐($358)

仲有可选项目就系牛丸墨鱼丸2选1,蟹子虾仁滑同墨鱼滑2选1,同埋乌冬,大光面,出前一丁3选2,我就拣左牛丸同墨鱼滑,牛丸有d潮汕牛丸feel,墨鱼滑有好多一粒粒既墨鱼肉系中间,好足料,大光面就系为左我既沙牛面而拣,钟意食沙牛面可以跟我个配搭拣,个汤底系好香沙爹味真系似沙牛面果款同埋唔会好杰😋

皮蛋辣酱醉鸡拌面(原价$65,推广价$48)
店员介绍话呢个面做紧推广优惠,我地叫左碟试下,个捞面几爽口,酱辣辣地唔会太重口味,醉鸡件整得够入味,仲可以放汤煮下先食都一样好味🤪

熊仔爆柠茶($45)
呢杯熊仔爆柠茶超级大杯,熊仔冰系用柠檬茶造既,即使溶冰都唔会冲淡茶味,个样又可爱,我未饮已经要比相机饮左先🐻

呢间餐厅都几抵食,2人餐有咁多野食劲丰富,环境又有feel,黎紧母亲节可以过黎食番餐,做下孝子😆
2024-04-13
用餐时段