茶餐廳格局,綠色格仔枱布好有懷舊感,望吓個餐牌,茶餐廳嘅嘢食樣樣都想食,見鐵板餐夜晚先有,又好耐冇食過,咁就試吓佢~🔘雞扒鹹魚凱撒沙律鐵板餐可以自選一款沙律或者湯,好大兜沙律菜,雞扒差不多有一塊,加咗芝士粉,鹹魚係好細粒但都有鹹香味,如果想食好多菜叫呢個沙律就啱晒!! 🔘牛油果薯仔蝦沙律大蝦同牛油果都好食,係千島醬汁,直覺覺得係薯仔沙律,點知原來都係雜菜沙律😆😆,份量就冇雞扒沙律咁多!! 🔘美國安格斯封門柳 (黑椒汁)$228揀咗七成熟,下面有洋蔥墊住唔會過熱,切開嘅時候仲係粉嫩嘅粉紅色,封門柳呢個部位真係幾好味,肉質夠晒軟熟又唔肥,醬汁唔係超濃郁嘅味道,可以食返肉嘅原汁原味!! 🔘雜扒餐(洋蔥汁)$212雜扒餐啖啖肉,有美國西冷扒、西班牙熟成白毛豬扒、同日本雞扒,自己覺得雞扒最好味,試咗朋友嘅封門柳太好味,西冷有被比下去,豬扒肉質都唔韌幾厚身,另外蔬菜都係用鐵板上,食完扒先食蔬菜都仲係暖暖地!!

🔘雞扒鹹魚凱撒沙律

🔘牛油果薯仔蝦沙律