2023-05-17
同朋友喺沙田行街,餓餓地順便入咗呢間食晚飯~ 餐廳位於新城市廣場,主打懷舊風味嘅鐵板餐,除此之外亦有車仔麵、港式小炒、小食供應,裝潢頗有香港特色,行新派造型路線,會話值得到訪😃晚市有慢煮鐵板套餐,包沙律、餐湯、主菜、小食同飲品,整體份量十足,性價比幾高!前菜叫咗打蜆肉魚湯同牛油果薯仔蝦沙律,前者creamy濃厚、後者味道清新,面頭仲有幾隻爽口彈牙嘅大蝦添🍤主菜有安格斯封門柳同雜扒,封門柳要咗五成熟,肉質鬆軟,食落唔韌,牛味突出,個人十分喜歡💕 雜扒包括西冷、嫩滑雞扒同厚切豬扒,配埋洋蔥同黑椒汁就最合適不過了~ 旁邊仲有脆脆嘅炸麵,創新又好味😋 小食都有幾多選擇,蝦多士有三小件,酥脆可口,好有懷舊嘅感覺~ 酸忌廉煙肉焗薯原個上,可自行加配調味料,健康又飽肚🙈 生菜十分新鮮,搭配腐乳令到主角更加鮮甜!