2021-05-12 892 浏览
又系怀旧风老香港大排档🍽呢间餐厅好出名 一早已经知道好难订枱 好好彩朋友订到枱 所以就可以黎试下😀✨芝士琵琶豆腐呢个芝士汁系另上既 可以淋落去一齐食或者沾酱食不过芝士味就唔够浓 而佢既口感好实净 食落似食紧鲮鱼球 豆腐味唔系好重 同有啲济✨菠萝拔丝咕噜肉甜酸汁嘅甜酸度岩岩好 肉质咬落好爽 仲有焦糖脆脆 酸酸甜甜好好食✨浓汤海鲜粉丝什菜煲呢个就系普通嘅杂菜煲 冇咩特别 菜嘅份量都算多✨香煎黑松露手打莲藕墨鱼饼黑松露味好香 咬落食到莲藕嘅爽脆 不过煎得有啲油腻✨楚撚记原只脆皮炸猪手卖相好吸引 令人好想试 猪皮系脆嘅 但唔够香脆 有部分都系有啲韧 同皮肉分离 扣分猪手都几入味 咬落唔会觉得好硬 配左甜辣酱同芥末酱 感觉清爽啲✨香爆黑椒牛仔骨煲黑椒味好香 不过略嫌牛仔骨有啲肥 油脂感比较重✨椒盐白饭鱼白饭鱼炸到好香脆 但唔觉得油腻 上面有劲多炸蒜 连埋一齐食香香脆脆咁 好味👍🏻✨猪油捞饭呢个猪油捞饭有猪油同豉油比你自己加 想食几肥腻都有得你简 建议可以放胆啲加多少少猪油 咁样啲饭会更加好食 另外再加埋葱粒 更加香👍🏻可能一开始期望太高 所以食嘅时候就有啲失望 餐厅嘅水准系正常嘅 但系唔可以讲十
又系怀旧风老香港大排档🍽

椒盐白饭鱼

✨猪油捞饭
猪油捞饭

呢个猪油捞饭有猪油同豉油比你自己加 想食几肥腻都有得你简

可能一开始期望太高 所以食嘅时候就有啲失望 餐厅嘅水准系正常嘅 但系唔可以讲十分之好食同令我好想再嚟试 加上佢既上菜速度唔快 需要耐心等待