2019-08-06 78 浏览
金鳳餐廳呢個名,應該係好多人嘅童年回憶,原來已經50年啦,記得細細個一有乜野喜慶都會去金鳳据扒,今日比我發現原來荔枝角D2都開咗金鳳餐廳,緊係入去懷緬吓啦。我地叫咗2個餐,選擇咗一紅一白餐湯,個湯真係幾足料,羅宋湯唔使撈,d料已經浮晒上面,個湯酸酸辣辣勁醒胃,而白湯就係磨菇湯,飲落好creamy好滑,其實2個湯都好唔錯,配埋熱辣辣好軟嘅餐包一齊食,perfect。美國德州頂級西冷-我選擇咗5成熟,一切開真係5成熟,完全冇over cook,牛味好重,d肉質好juice,牛排面頭煎得有少少焦焦地嘅感覺,好香口,好正,配菜有啱啱炸起嘅薯格,炸得好香脆,非常惹味。T骨牛排-呢款係用鐵板上,塊排真係大塊到摭住咗成塊鐵板,呢個餐我地加咗生蒜,生蒜嘅份量都係勁多,原來加生蒜係咁好味,同牛排係勁夾,當店員淋d汁上去塊排果度,咋咋聲,d煙升晒上黎,即刻諗返細個時嘅回憶。塊排份量十足,d肉都好重肉味,真係唔錯。最後緊係要叫最愛嘅涷檸茶做結尾啦

最後緊係要叫最愛嘅涷檸茶做結尾啦