2022-09-10 40 浏览
今日同男朋友一齊黎沙田食嘢,見到呢間裝修懷舊既新店,於是入黎試下,鋪頭既位置比較難搵,佢隱藏係另一間日本餐廳後面,平日路過唔多起眼。餐廳採取半開放式設計,整體色調係深綠色,座位寬闊,燈具全部係復古鎢絲燈,幾有feel,我地嗌左美國安格斯封門柳,係一個鐵板餐黎,有牛排一塊,配菜有洋蔥、粟米、西藍花,焗番茄,還原舊式扒餐既風格。醬汁我地揀既係秘製辣醬,澆在鐵板上,sa一聲冒出陣陣白煙,配上鬆軟既牛扒非常惹味。我地仲嗌左永年大碗麵,聽聞係佢間既招牌面!入面既送非常豐富,眼見就有咖喱魚蛋、豬紅、大腸、豬皮、雞翼尖、魷魚。都係舊式車仔麵既味道,幾濃郁有小小甜甜哋。總體來講,都係一次幾愉快用餐經歷,侍應禮貌,分量足。

總體來講,都係一次幾愉快用餐經歷,侍應禮貌,分量足。