2022-12-21
平時搭車經過這裡門口都有好多人等位,今天同朋友行過見到唔係好多人等,梗係要入去試吓這裡出名嘅炸豬扒麵啦,餐廳裝修都好有特色,好有在街市中嘅感覺!這裡最出名嘅應該就係招牌炸物麵,有不同組合選擇,見到差不多大部分食客都會點嘅就係炸豬扒,當然都要一碗,加埋牛腩配上海粗麵,而另一個就係炸雞翼竹筍肉絲菜飯,全部落單即炸所以都要等待,反正都係點埋小食酥炸墨魚條同炸雲吞!酥炸墨魚條炸得十分香脆,外面炸得金黃,咬開入面十分彈牙爽口,裡面還有墨魚粒,真係夠晒口感!炸雲吞一樣炸得香脆,入口時十分卜卜脆,雲吞內一樣有彈口蝦肉,十分好味!兩個主食都跟住上枱,炸豬扒拼牛腩上海粗麵,大大塊切件炸豬扒同軟熟入味牛腩麵分上,豬扒厚身肉質軟熟,牛腩同樣入味軟熟,加埋個煙韌彈牙嘅上海粗麵真係十分好味!炸雞翼竹筍肉絲菜飯,大大隻香脆炸雞翼,咬開時外面十分香脆,裡面肉質嫩滑,而竹筍份量十足,入口夠晒爽口入味,加埋個菜飯真係十分滿足!配埋杯檸七,真係好有當年讀書時食豬扒麵嘅感覺!
配埋杯檸七,真係好有當年讀書時食豬扒麵嘅感覺!