餐厅: 上海弄堂菜肉餛飩 (歌賦街)
资讯:

2018-09-12 391 浏览
自从上一次喺黄大仙食完上海野之后,已经好耐冇再食上海野。今次我哋系工作环境附近揾到一间上海餐店,里面最出名嘅系饺子!非常之适合我哋两个。我哋一嚟就点左一个上海嘅砂锅云吞鸡,材料十分之丰富!有差唔多大半只鸡,之后有六粒左右嘅云吞。重点系鸡汤味非常之浓郁。之后我哋重叫左一个一人套餐,里面包括嘅上海春卷,呢个春卷可圈可点,不过不失。然之后就到上海其中一道上海名菜狮子头,呢个狮子头嘅做法同其他唔同,呢一个系比较水嘅,出嚟嘅效果亦都十分之好味,味道比较淡一啲🤤同埋最后就系有麻酱同埋辣辣地嘅担担面,呢个系我哋最钟意食嘅上海面,可以话系讲必食!
砂锅馄饨鸡
上海春卷