2021-08-23 57 浏览
今日同男朋友慶祝週年紀念日 佢帶咗我去呢間餐廳食飯 佢話呢度幾啱feel 環境又唔錯 成日都見到佢哋full house 所以就揀咗呢間餐廳一入到去 確實係幾有情調 而且播啲音樂都幾啱聽 係比較輕快嘅 所以心情都會特別好 當然我哋都叫咗兩杯嘢飲去享受呢個氣氛chill下啦我哋首先叫咗Fish N’ Chips有一大塊魚柳 雖然一上枱嘅時候魚柳個脆皮有少少跌咗落嚟 但係都冇影響到我哋對佢食既意慾 佢嘅魚柳好厚身 而且佢嘅脆皮又夠薄 點埋佢嘅他他醬就Perfect當然仲有薯條啦 今次嘅薯條係粗身嘅 食落就會更加有口感👍🏻之後我哋叫咗安格斯肉眼扒我哋錯叫咗5成熟 其實本來係想食七成 最後上菜嘅熟到係啱晒我哋嘅口味 啱啱好七成 唔會太過血腥 佢嘅賣相煮得好靚 而且佢嘅肉質好嫩口 又唔會有好多牛筋喺度 所以性價比極高不得不提嘅就係佢嘅配菜薯蓉 我簡直覺得佢唔應該做配菜 應該係當做一個小食 佢嘅薯蓉好creamy 好滑身 唔似得平時嗰啲薯蓉咁樣咁硬 今次係我第一次食過最好味嘅薯蓉‼️之後我哋甜品就叫咗佢哋比較出名嘅朱古力蛋糕 雖然比平時食嘅偏貴 但係都值得嘅佢上邊朱古力基本上分咗三層 當然最好味嘅

我哋首先叫咗Fish N’ Chips

當然仲有薯條啦 今次嘅薯條係粗身嘅 食落就會更加有口感👍🏻

之後我哋叫咗安格斯肉眼扒

佢上邊朱古力基本上分咗三層 當然最好味嘅就係表層 入口即溶 而且佢嘅朱古力蛋糕唔會太甜 如果佢表層嘅比例再高啲嘅話就更加Perfect啦

整體來講 我覺得論環境同食物 都係一個唔錯嘅選擇 啱晒放工想relax嘅上班族 同埋TGIf嘅你哋 下次一定會帶埋朋友一齊嚟食
2021-07-29
庆祝纪念