2006-06-12
上星期六好朋友生日~當然是需要食飯慶祝!想左好耐都唔知去邊度食好!之前幾日都見有E間餐廳的食評~話可以坐得耐同埋服務態度好~所以,決定來E間度慶祝!我們一行七人~見到個門口好似好舊咁...門口仲貼住開業30年~心想個環境都唔係好好咁,,,入到去~真係好暗呀~但唔會覺得個環境唔得~而且,幾好FEEL~感覺好懷舊呀!入到去唔知個個係老闊定待應~佢一直SERVE得我們都好好...仲同我們有講有笑~HAHA我地7個人叫左8種野食︰巴東牛肉~我本人覺得食印尼野係必食的..唔食真係有D可惜,,HAHA~好惹味~係牛最正的位置~牛展位置~真係勁正!加多加多~好好味~大家都讚不絕口~酸酸地~幾開胃的串燒~E個都係非叫不可~喜歡食羊的人一定唔可以錯過羊串燒的,因為真係唔蘇~加埋D汁仲正!椰汁雞~係老闆(待應)話唔想食辣的朋友必叫的,因為真係唔辣~雖然~D汁好似好稀咁~個樣唔多OK,但食落都係超正的推介!粟米餅~內有少少蝦肉~唔會話食完覺得好熱氣~覺得好好味!印尼炒米粉~好好味!食到停唔到口~好正!黃薑飯~我本人覺得一般~無乜特別~但其他朋友都話好好味呀!拼盤~唔太記得有D咩啦~不過,,這一個真係唔多推仲
我地7個人叫左8種野食︰
加多加多~好好味~大家都讚不絕口~酸酸地~幾開胃的
粟米餅~內有少少蝦肉~唔會話食完覺得好熱氣~覺得好好味!
印尼炒米粉~好好味!食到停唔到口~好正!
黃薑飯~我本人覺得一般~無乜特別~但其他朋友都話好好味呀!
拼盤~唔太記得有D咩啦~不過,,這一個真係唔多推仲,無乜特別~
最後,我地仲叫多一個白飯~來用送D有汁的野食~!
全程,所有員工既服務態度真係好正~可以話俾5粒星星(如果5粒星星是滿分的話),唔知係唔係印尼人都係NICE D呢?因為我上次去華苑印尼的時候~都覺得佢地D服務好好呀!
題外話~我們7個人食完出門口,路過有個女士問我們E間野好唔好食~我們7個人HARDSELL佢入去食~同佢講係好好味!唔知佢會唔會覺得我們係係E間舖頭做呢?HAHA
我一定會再來的,,,因為太正啦~