2024-03-11
今日晏就去咗呢間位於筲箕灣嘅西餐廳 打卡一流因為餐廳嘅環境佈置都花準心思 好似去咗童話世界咁 又有旋轉木馬卡位 感覺坐得好舒服坐位寬敞🥰 我地簡咗Set lunch share 之後再加沙律或餐湯配蒜蓉包 店員話餐湯同沙律會周不時變更款式喔😋🥦🧀義芝士焗西蘭花山 Broccoli Mountain呢個係好邪惡既之芝士西蘭花 有滿滿既芝士沾落西蘭花一齊食 食得非常滋味 好推介既一款小食👍🏻👍🏻🥩 Dirty秘制牛扒呢個Dirty秘制牛扒擺盤幾靚 牛肉烤得好香口 而伴碟仲有香脆嘅薯條 非常滿足🥤Pineapple Hat
Pineapple Hat 造型好可愛 有一大塊原片菠蘿同紅鶴做裝飾 菠蘿上面有焦糖燒過特別好食 酸酸甜甜 而Soda好夠汽推介💖🥤 Fresh Kumquat Lemon Soda造型好好睇既Lemon soda 飲品上用了食用花同士多啤梨作襯托 呢杯飲品非常之fresh 將青檸, 橙 檸檬mix埋 好夠汽 酸酸甜甜幾好飲🎂梳乎厘奄列 Souffle Omelette今次幫朋友慶祝生日所以就叫咗餐廳幫我地寫Happy Birthday 🥳 更有儀式感 餐廳會用個旋轉木馬
🥦🧀義芝士焗西蘭花山 Broccoli Mountain
🥩 Dirty秘制牛扒
🥤Pineapple Hat Pineapple Hat 造型好可愛 有一大塊原片菠蘿同紅鶴做裝飾 菠蘿上面有焦糖燒過特別好食 酸酸甜甜 而Soda好夠汽推介💖
🥤 Fresh Kumquat Lemon Soda
🎂梳乎厘奄列 Souffle Omelette
今次幫朋友慶祝生日所以就叫咗餐廳幫我地寫Happy Birthday 🥳 更有儀式感 餐廳會用個旋轉木馬嘅裝飾擺個蛋糕係上面 而旋轉木馬仲識播Happy Birthday歌👍🏻👍🏻幫朋友慶祝生日超推介的!呢個梳乎厘奄列 份量非常大超有飽肚感 非常鬆軟 放心唔會好甜上面仲有忌廉同埋水果非常豐富 水果有藍莓同士多啤梨😋