2022-01-14
蠔灣尖沙咀森仔食左好好食嘅餐廳🍴佢就係位於尖沙咀嘅蠔灣。之前已經喺天后附近食過佢一次外賣,大受家人好評!所以,今次特登去到門市試一試其他食物❤️餐廳🍴位置都還好,喺天文臺道附近,鄰近各種韓國料理餐廳。而佢餐廳空間不大,所以接待人數也不多,大約只有10多人,能細心照顧每台客人的要求☺️食物方面,又是無可挑剔!今次,森仔叫左法國🇫🇷活海膽,不同產地的生蠔🦪,紐西蘭深海龍蝦仔和一個龍蝦套餐包括龍蝦湯和龍蝦意粉🍝🤓🤓豐富豐富😎😎法國🇫🇷活海膽佢係原隻活海膽連殼上枱,極為新鮮!海膽清潔得乾淨,帶有淡淡海水味,最重要係鮮甜到不行,配上爽脆紫菜一同進食,100分😍不同產地的生蠔🦪當中包括四款不同產地嘅生蠔,例如:Krystale,Gillardeau,Tarbouriech Oyster(Pinky),和Belon。肉質,大小和味道各有不同。唯共通點均是新鮮非常,鮮甜可口☺️紐西蘭深海龍蝦仔此又是一大驚喜作。在外,我很少會見到深海龍蝦仔,今次在店員推介下就決定嘗試一下。佢有d似海虎蝦,但又更為鮮甜和多膏。肉質也更爽和具咬口,正🤣龍蝦🦞套餐真係一個不錯的套餐,包括龍蝦湯和龍蝦意粉🍝分量十足!兩者均有啖啖新鮮
森仔食左好好食嘅餐廳🍴
佢就係位於尖沙咀嘅蠔灣。
之前已經喺天后附近食過佢一次外賣,大受家人好評!
所以,今次特登去到門市試一試其他食物❤️
餐廳🍴位置都還好,喺天文臺道附近,鄰近各種韓國料理餐廳。
食物方面,又是無可挑剔!
法國🇫🇷活海膽
佢係原隻活海膽連殼上枱,極為新鮮!
肉質,大小和味道各有不同。
唯共通點均是新鮮非常,鮮甜可口☺️
紐西蘭深海龍蝦仔
此又是一大驚喜作。
佢有d似海虎蝦,但又更為鮮甜和多膏。
肉質也更爽和具咬口,正🤣
龍蝦🦞套餐
真係一個不錯的套餐,包括龍蝦湯和龍蝦意粉🍝分量十足!
兩者均有啖啖新鮮龍蝦肉。
龍蝦湯夠濃,用龍蝦殼慢慢熬製,夠晒入味和鮮味😍
而龍蝦意粉🍝用白汁燴製,夠入味之餘,也有龍蝦嘅鮮味,正丫。
唯過程有一點點🤏油膩,如能減少油分就更佳更健康👌
整體而言,此餐廳雖說有點昂貴,但是用料食材新鮮有質素,值得在慶祝🪅節日時好好嘗試!