2018-09-22
朋友生日選擇了食放題,地點尖沙咀一樂,近地鐵站,地點方便。呢間放題特別之處係即開生蠔,門口已經見到師傅開緊生蠔,每人只需另加$48就可以任食生蠔,好抵 ,但注意要全檯人數追加。相信對生蠔熱愛者黎講係滿足胃口和回本既選擇,但因為我不是生蠔愛好者,所以沒有追加。餐廳做緊推廣,只要讚好facebook和分享即可獲贈帆立貝或生蠔一隻。同行朋友選擇了生蠔,說新鮮肥美。我當然選擇帆立貝,有三種煮法可選擇,選擇了白酒磯燒帆立貝,味道不錯。一樂既飲品選擇好多,除左大路既可樂、忌廉,仲有雀檸同好多種既韓國飲品,連啤酒都有,可以任飲。最最最吸引我既係部鮮榨橙汁機,以鮮橙製成橙汁,夠健康。食物方面,刺身推介原隻甜蝦,大隻新鮮。另外,必食燒菠蘿,甜度夠,好食到再度追加。店舖還有一個區域提供沙律、熱盤食物,另可點即製意粉。見到果凍花,有唔同顏色揀,賣相靚,好吸睛。忍不住拿了一個去試,果凍有彈性。該區域最令我驚喜既係即炒自選蔬菜。經常外出用餐,偶爾也會想吃點菜來平衡健康。本身只選了炒勝瓜,詢問下可以多選另一款蔬菜,我加選了白菜仔,薑汁再加點蒜蓉炒,熱騰騰,正。朋友見我吃得滋味,都夾左黎試,好快就比我地清晒。當日雪
當日雪糕有h字頭品牌,但只得朱古力一款味道。另拿了日本pino盒裝脆皮朱古力雪糕粒,一盒有6粒和朋友分享,朱古力味道香濃,好食。另有雪條,係少見既味道,有榴槤、紫米、椰汁香芋,不過太飽關係無食到。
餐廳服務很好,員工貼心地提醒客人食物趁熱食,亦樂意幫我們影相。最後,祝朋友生日快樂,開開心心。