龍亭

Lung Ting Teppanyaki
2025-08-15 0 浏览
今晚同朋友慶生,揀咗間隱世餐廳食廚師發板嘅鐵板燒,每道菜式都好食而且擺盤精緻。見到廚師好俾心機做好每一道菜! 環境氣氛不錯!地方細細夠寧靜,好適合三五知己一齊慶祝或傾計~慶祝生日廚師亦會特別安排製作班戟蛋糕,當吹蠟燭時仲會播生日歌添!店員會好主動幫客人影相 ,抵讚 。前菜有三文魚有機沙律同埋海膽玉子豆腐。 墨西哥海膽豆腐原來可以咁好食,海膽嘅鮮甜,豆腐嫩滑,真係打開咗我個胃 。法國生蠔配馬糞醬三文魚籽真係好鮮甜,生蠔好肥美厚肉 。秘製海膽醬燒龍蝦烹調時熊熊烈火,已經好有睇頭。龍蝦新鮮彈牙,配馬糞海膽醬,絕配。仲有馬糞魚籽醬香煎帶子加黑松露味濃郁嘅白菌,同樣美味 。鮑魚鰻魚汁焦糖配法包:鮑魚唔會煮得過火,鰻魚汁滲落法包嚟食,味道好夾;鵝肝檸檬醬配焦糖法式多士:本來都驚好油膩,但配上檸檬醬加焦糖,酸酸甜甜,即刻減低油膩感。和牛露筍配什菜:和牛入口即溶,而且配上蔥花炸蒜,香氣四溢 。迷你花膠藥膳湯真係好滋陰,如果大碗啲就好啦 。食到最後,真係已經好飽,但原來仲有一大碗蟹籽馬糞海膽煎蛋炒飯,成碗飯撈埋一齊食,超好食!食到咁飽都仲可以食埋成碗飯,頓時覺得自己食量驚人😛!但又覺得真係超值抵食。甜品

法國生蠔配馬糞醬三文魚籽真係好鮮甜,生蠔好肥美厚肉 。

和牛露筍配什菜:
和牛入口即溶,而且配上蔥花炸蒜,香氣四溢 。

甜品係菠蘿柚子檸檬雪葩
甜甜酸酸,清爽解膩!

環境、食物質素、服務、廚師嘅細心,我覺得物超所值!下次一定會再嚟!