2021-11-15 71 浏览
講到韓燒,一定會去柞木炭家😋今次帶埋媽媽👩🏻去左銅鑼灣分店食佢地新出既menu,慰勞下辛苦既媽媽👯‍♀️❤️‍🔥 柞木炭家❤️‍🔥係銅鑼灣金百利廣場3樓,由於媽媽👩🏻習慣左早食晚餐既關係,我地6點左右就已經去到😆所以唔係點使等位👏🏻👏🏻👏🏻(聽聞平時要等好耐的🥲)因為怕食唔哂,所以呢次散嗌左幾款食物💫首先前菜擔擔味噌茄子🍆,酸蘿蔔🥕,蛋🥚,當然唔少得有泡菜🇰🇷,唔夠仲可以叫職員再加添🤣🤣幾開胃唔錯✨然後仲嗌左海膽和牛卷🤘🏻最上等牛小排🐂,原隻濟洲八爪魚🐙同和牛牛肋肉😋😋😋海膽和牛卷夠哂肥好鮮味🥳🥳有埋紫蘇葉包住一口就可以食哂好滿足,值得嗌👍🏻👍🏻原隻濟洲八爪魚🐙係❗真❗原❗隻❗,無呃你一上菜都嚇親有驚喜🤩🤩不過最後叫左店員幫手燒🎊因為真係太大隻了怕自己燒浪費左😍😍好鮮甜煙韌,唔太乾🌵仲有牛小排和牛牛肋肉都好香牛味,😇油脂分佈好平均。最後我同媽媽2個人都食到好飽攬住個肚走😝😝