2021-05-06
今日星期心思思又想試埋位於西環嘅姊妹店,都係行慢煮路線但帶點泰國fusion,今次睇中就係佢既泰茶!一來當然要encore 龍蝦湯牛角包,再試埋泰奶味,仍然係熱辣辣,變咗熱奶茶感覺都幾新鮮,但仍然係龍蝦湯完勝😂😂今次點左massaman咖喱慢煮和牛cheek,比較少係其他餐廳見到用wagyu cheek因為一隻牛都只有兩邊,唔肥膩而肉質非常腍!份量都幾多又入味,最緊要連啲薯仔同紅蘿蔔都好入味😋食到2:30 店員推介原來佢哋都有個下午茶set 但泰國feel,當中覺得太茶芝士蛋糕都幾特別,同杯凍泰茶好match!!!加左冰又唔會太甜反而茶味好濃!—————————————————享慢煮泰 (西環)西環堅尼地城卑路乍街150號加多近山地下A號舖—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfoodie #hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #lunch #dinner #fo
—————————————————
享慢煮泰 (西環)
西環堅尼地城卑路乍街150號加多近山地下A號舖
—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #lunch #dinner #foodstagram #picoftheday #hkig #hkiger #食好西 #相機食先 #中環美食
___
#eathkgirls