2018-05-25 317 浏览
尖沙咀呢間放題店facebook就見唔少,心思思想食好耐。 平時去嗰啲放題都係迫到阿媽都唔認得!難得呢度坐得舒服,店員既服務態度超好!我諗呢個就係佢哋賣點!喺香港食嘢有時都會有啲受氣嘅感覺,呢度畀你一個好舒服嘅自助餐感覺,店員嘅數目都幾多,收碟收得超級快!首先呢間餐廳最特別嘅就係佢有一個好大嘅中庭,嗰度擺放咗好多嘅冷盤、甜品、飲品,地方好闊落,令你覺得行得好舒服!就算出面有好多人,都唔使排隊!但佢都係可以好似平時放題咁樣自己剔嘢食,跟住佢再送過嚟嘅。感覺就無咩漏單既。嘢食未嚟之前就攞咗一大碟嘅冷盤。我唔係諗住餵飽自己㗎,不過就真係有啲肚餓。冷盤選擇都幾多,平時去爭鮮食既嗰啲都有。刺身係擺得靚靚咁上既。第一round啲三文魚真係好正!係三文魚腩啲friend嚟㗎!雖然第二round都好食, 但已經唔係魚腩喇!我諗師傅都係咁啱砌到嗰個位,真係好可惜 甜蝦都好好味㗎!帶子就好鮮!推介推介!因為今次同長輩呢,佢哋唔係想食粥就想食飯,所以叫咗一個粥一個飯, 蟹粥唔算好鮮, 但至少啲蟹肉唔霉。 飯好笑。本身我同爸爸講話呢度係冇飯叫嘅, 咁平時去嗰啲放題店都唔會有白飯叫㗎嘛,咁岩個侍應行過聽到就話,

甜蝦都好好味㗎!帶子就好鮮!推介推介!

因為今次同長輩呢,佢哋唔係想食粥就想食飯,所以叫咗一個粥一個飯, 蟹粥唔算好鮮, 但至少啲蟹肉唔霉。 飯好笑。本身我同爸爸講話呢度係冇飯叫嘅, 咁平時去嗰啲放題店都唔會有白飯叫㗎嘛,咁岩個侍應行過聽到就話,呢度有白飯! 真係估佢唔到!

蒜炒牛柳粒;啲牛切得有啲大粒左啲,但蒜炒得幾好味!

壽司細細件好容易食!牛油果個個好好味呀! 炸蝦有啲凍咗,遜色咗少少。

蝦天婦羅基本上係我每一次放題嘅必食item ,真係好鍾意天婦羅點天婦羅醬同埋沙律醬架!

Movenpick同埋Hagendaz都係任攞㗎!呢個就係佢令人覺得好舒服嘅地方。其實你都係食一兩盒架啫,但佢畀你任攞你就覺得好開心!

飲品選擇都幾多,啤酒清酒嗰啲都有。唔係淨係得汽水! 原來果汁先生係有出火龍果汁架!我都係喺呢度先至見到咋! 試咗,覺得有啲fail.

坐得舒服嘅座位,畀個like你啦!