2021-10-03
雖然住嗰頭但成日經過都見到長長嘅人龍都即刻卻步,今次好好彩竟然唔使排隊就入得✨無論係食物質素、服務態度同環境,都俾我覺得佢地擺咗好多心思!絕對唔係只係for打卡嘅cafe👍🏻 📌黑松露蟹肉炒蛋竹炭多士 ($64) 黑色嘅竹炭多士令賣相變得特別,增加玩味,炒蛋份量好多,配合蟹肉一齊食個口感更加滑!不過我覺得如果多士可以加少少煉奶或者果醬就更加perfect啦(「・ω・)「 📌蘑菇忌廉芝士煎蛋竹炭多士 ($64) 切開半熟蛋之後啲蛋汁留晒出嚟嘅畫面真係好治癒(ᗒᗨᗕ)/ 蘑菇炒得好香唔會有草青味,唔錯! 📌檸檬茶磅蛋糕 ($42) 🍋呢個蛋糕極力推介!其實我本身份人唔鍾意食水果味嘅嘢,不過呢個檸檬蛋糕真係融化了我的心(〃´∀`) 檸檬味好清新但又唔會太濃烈,而且食落一啲都唔膩!會再食! 📌Hot Espresso ($26)☕ 大家都知道Espresso口感濃烈,未必個個消化到,上菜嘅時候餐廳貼心地送上一杯水,除咗俾我飲之前將味覺清零之外,仲方便客人配合水一齊飲,減少Espresso帶嚟嘅刺激~ 📌Iced latte ($42) 口感柔順,唔會太苦澀,配合檸檬蛋糕一齊食真係perfect
📌Iced latte ($42) 口感柔順,唔會太苦澀,配合檸檬蛋糕一齊食真係perfect match🍰💛 💡舖頭內有好多值得睇嘅書同雜誌,見到一大堆蘋果日報真係有啲莫名嘅感動🥺