銅鑼灣嘅 喫茶ちょうぼ 開咗一段時間,基本上間唔中就去一次,因為食物水準非常好,環境坐得舒適又乾淨,卡位仲可以望到靚景,傾計又唔會太嘈🥰,啱晒撐枱腳👩🏻‍🤝‍👨🏼1️⃣ 夕暮夜煙燻牛舌蛋包飯 $128滑蛋會有職員幫你切開🔪,睇到熱辣辣上菜,望到牛舌都覺得非常之靚,好新鮮,完全唔係嚡口❤️,份量適中😋。2️⃣ 旨醤油大蝦胡麻風冷麺 一客 $116估唔到有兩隻大蝦,仲有魚子😋,雞肉加蔬菜絲同蛋絲‼️伴肥肥嘅胡麻醬汁一流🤤,啱晒夏天食啲涼浸浸嘅嘢🥵。兩隻蝦醬油味道好濃,大隻新鮮爽口😆!3️⃣ 喫茶夏祭屋台小吃盛 $128呢款小食 有酸酸甜甜嘅小蕃茄,日式七味粉味嘅辣辣粟米,芝士炸雞,小丸子,腸仔!每款份量少少,但可以食好多款好滿足!尤其加咗七味粉嘅粟米幾得意🤤,菜味道辣辣哋好開胃。4️⃣ 夏夜花火白桃刨冰 $88夏天一定要食返一碗刨冰🥵,白桃刨冰酸酸甜甜,好多蜜桃醬,好正‼️5️⃣ 夏祭金魚梳打 $486️⃣ 煙火物語白桃梳打 $48金魚梳打好得意,用咗魚仔形嘅糖打卡好靚😂!飲落有啲似波子汽水嘅味道,唔錯‼️白桃梳打都好好飲超級解渴🤤。btw職員介紹有遊戲玩😳:因為我哋都揀咗「夏夜煙火物語」主題嘅嘢食,影咗相之後uploa
1️⃣ 夕暮夜煙燻牛舌蛋包飯 $128

2️⃣ 旨醤油大蝦胡麻風冷麺 一客 $116

3️⃣ 喫茶夏祭屋台小吃盛 $128

4️⃣ 夏夜花火白桃刨冰 $88

5️⃣ 夏祭金魚梳打 $48
6️⃣ 煙火物語白桃梳打 $48

白桃梳打都好好飲超級解渴🤤。

btw職員介紹有遊戲玩😳:
因為我哋都揀咗「夏夜煙火物語」主題嘅嘢食,影咗相之後upload上社交平台。
即刻可以有花火貼紙包或一個金魚風鈴,另外仲送免費甜品添😋。

2025-08-13