2021-06-11 1731 浏览
來到紀念日,當然要去一間有特色、有氣派嘅餐廳啦!今日就選了Chez Bistro貪佢環境開揚,坐位寬敞,真係拍拖、紀念日、甚至一班朋友來到都非常適合!5-Course Dinner Set 由$280 - 420不等,真係睇下今日想食咩決定。咁浪漫嘅餐廳點可以缺少餐前麵包🥯!法國生蠔海鮮拼盤 海鮮拼盤中已包括了:法國生蠔、翡翠螺、北海道帶子刺身、三文魚子、牡丹蝦刺身,見到咁多美食,加多$50都係值回票價!海鮮拼盤款款新鮮,海水味濃郁,入口鮮甜肥美、真係必點的開胃前菜。法國洋蔥牛肉湯洋蔥牛肉湯真係一個令會上癮嘅湯,熱燙燙之餘,洋蔥牛肉味香甜濃郁,每一啖都非常清甜,認真開胃。柚子雪葩再來一個柚子雪葩,味道清爽、入口即融,好讓我清一清味蕾,再吃下一道佳餚。炭燒美國頂級安格斯牛三角西冷伴大蝦配紅酒汁主菜來到啦!大大隻大蝦配上頂級安格斯牛三角西冷,五成熟剛剛好,西冷肉質嫩身有彈性,肉汁豐富;而大蝦非常厚肉,爽口彈牙,更有紅酒汁的香味,一食令人回味!焦糖日本雞蛋牛乳布丁布丁賣相相當吸引,焦糖布丁上更加添水果,令味道更有層次。布丁切開,焦糖味香濃,口感幼滑,真係非常甜美的最佳甜品。

咁浪漫嘅餐廳點可以缺少餐前麵包🥯!

法國生蠔海鮮拼盤

法國洋蔥牛肉湯